16 maj 2018

Snart premiär för första långfilmen från Norrköping

Inspelningssekvens i regnet.

Den 20 maj har Crazy Pictures långfilm Den blomstertid nu kommer Sverigepremiär. Foto: Wepix

Vi trodde aldrig det skulle hända oss. Sverige drabbas av en mystisk attack – och frågan är: Klarar vi av en sådan katastrofsituation?

Crazy Pictures är det omtalade filmkollektivet från Norrköping som gjort sig kända genom sina hyllade och spektakulära kortfilmer på nätet, Poesi för fiskar. Efter många års intensivt arbete står de nu färdiga med sin första långfilm, Den blomstertid nu kommer.

Filmen är en thriller som utspelar sig när Sverige hamnar under en mystisk attack. Samtidigt som Sverige attackeras tvingas karaktären Alex tillbaka till sin barndomsby. Där måste han försonas med sin far och sin ungdomskärlek, Anna, medan de gemensamt kämpar för att överleva.

Vad kan du säga om filmen?

– Det här har varit ett megaprojekt utan dess like! Det har aldrig gjorts en sådan här typ av film i Sverige förut, då den innehåller väldigt mycket effekter. Det har varit en utmaning för oss, men vi är riktigt nöjda med resultatet. säger Olle Tholén på Crazy Pictures.

Sverigepremiär 20 juni

I över 100 dagar har de på olika platser runt om i Norrköping, med lokala statister, spelat in filmen som måndagen den 18 juni har premiär i Norrköping, och på onsdagen den 20 juni är det Sverigepremiär. Bara drygt en månad kvar alltså.

Hur känns det inför premiären?

 – Det är lite pirrigt, men bara på ett bra sätt. Nu har man jobbat med någonting i flera år och vill veta vad folk tycker. Vi hoppas och tror att den kommer falla många i smaken då den både har det spektakulära och fartfyllda men också det mänskliga dramabaserade, säger Olle Tholén.