14 maj 2018

Unik lekmiljö med koppling till Norrköpings spännande industrilandskap

Illustrationsbild över den nya lekparken.

Så kommer den nya lekparken i kvarteret Mjölnaren att se ut. Bild: Geografisk information

Klättra uppför Strykjärnet och åk ner för Värmekyrkan. Det kommer våra yngsta invånare snart att kunna göra på Västgötegatan.

De kända Norrköpingsbyggnaderna Strykjärnet, Holmentoret och Värmekyrkan har skalats ned och placerats i den nya lekparken på Västgötegatan. En unik lekpark med en tydlig och lekfull koppling till Norrköpings historiska byggnader.

- Vi försöker att jobba med olika teman när vi formger våra lekmiljöer, för att det ska bli roligt att inte bara besöka den lekplats man har närmast inpå knuten. Vi hoppas att parken blir ett utflyktsmål för alla Norrköpingsbor och även välbesökt av turister, säger Elisabet Manfred, landskapsarkitekt på Norrköpings kommun som har varit med att utforma lekparken.

Illustrationsbild över nya lekparken.

Bild: Geografisk information

 

Klätternät, biljettkassa, karusell

Ledorden i arbetet med den nya parken har varit ”en tillgänglig lekmiljö för alla”. Inuti och utanpå byggnaderna kommer det att finnas en massa olika lekfunktioner, bland annat klätternät och klätterväggar av olika svårighetsgrad, rutschkana, sandlek, affärsdisk/biljettkassa, gungdjur och en karusell.

Marken kommer att få olika blå nyanser för att symbolisera Strömmen, som tillsammans med träd och blommor skapar en lummig park. Det kommer också att finnas gott om solbänkar, stolar och bord där man kan äta sin matsäck.

Lekparken kommer att stå klar under november 2018.

Levande stadsdel

Parken är en del i förvandlingen som kvarteret Mjölnaren vid Västgötegatan genomgår. Här byggs hyresbostäder och bostadsrätter, butiker och caféer har redan öppnats längs gatan och parkeringshuset med lekfull industriell arkitektur står öppet. Här vill vi skapa en attraktiv stadsdel för dagens och framtidens Norrköpingsbor. En stadsdel som pulserar av liv, med närhet till Strömmen, Industrilandskapet och Universitetet.

Läs mer här: https://bit.ly/2jVWk2N

Illustrationsbild över den nya lekparken.

Bild: Geografisk information