Upplev förvandlingen

Norrköping genomgår just nu en spännande förvandling. Stadens silhuett med byggkranar skvallrar om hur Norrköping växer så det knakar. I våras passerade vi 140 000 invånare och staden fortsätter att växa.

Men det är bara början. I vår framtidsvision tar vi sikte på år 2035länk till annan webbplats. Då ska vi vara mer än 175 000 invånare. Fram till dess planerar vi att bygga 15 000 nya bostäder runt om i kommunen.

 

År 2028 stannar Sveriges första höghastighetståg i Norrköping. Kliver du på kommer du kunna vara i Linköping på mindre än 15 minuter eller i Stockholm på under 50 minuter. Det här öppnar upp fantastiska möjligheter för vår kommun.

 

Ett helt nytt resecentrum kommer att byggas i Butängen, strax norr om dagens station. Runt omkring kommer en ny innerstadsdel att växa fram. Ett stenkast därifrån, i Inre hamnen, skapas Sveriges härligaste stadsmiljö med bostäder, restauranger och caféer längs kajpromenaden och de nya kanalerna. Och granne med de nya stadsdelarna i Butängen och Inre hamnen blir den gamla slottsruinen i Johannisborg som i framtiden är tänkt att bli en stadspark. Läs mer om den stora stadsomvandlingen på next.norrkoping.selänk till annan webbplats

 

I vår nya översiktsplan finns tydliga strategier för hur kommunen ska fortsätta att växa och utvecklas. Bland annat säger vi att vi bygger vår stad inifrån och ut och att vi ska satsa på att utveckla gång- cykel och kollektivtrafiken i staden. Läs mer om hur vi planerar för ett växande Norrköping i vår översiktsplanlänk till annan webbplats och i tidningen Nya Norrköping.länk till annan webbplats